SkadePortalen / WhiplashInfo

[Hem] [About WhiplashInfo] [Advokater och jurister] [Behöver Du hjälp?] [Bloggen] [Försäkring] [Hjälp-Forum] [Innehåll] [Juridik] [Behöver du juridisk hjälp?] [Länkar] [Läsvärt] [Om WhiplashInfo] [Samhällsstöd] [Whiplash] [Övrigt]


 
Visa alla inlägg

"Läkarna utsatta för rent justitiemord" - den 24 november 2003 kl 08:27
Rättsläkaren och allmänläkaren i fallet Catrine da Costa har utsatts för ett verkligt justitiemord. Det centrala bevistemat mot läkarna gällde att de under pingsthelgen 1984 skulle ha styckat kroppen i närvaro av den enes lilla dotter samt fotograferat styckningen. Detta är helt gripet ur luften. Därmed blir också flera centrala vittnesberättelser orimliga. Ett inspelat samtal mellan läkarna visar också att de är oskyldiga. Den slutsatsen drar professor Anders Agell av den grundliga undersökning han gjort av fallet. Han har på läkarnas vägnar begärt resning i Regeringsrätten.

År 1988 frikände Stockholms tingsrätt två läkare, här i fortsättningen kallade "rättsläkaren" och "allmänläkaren", från åtal för mord på Catrine da Costa. I domskälen förklarade dock tingsrätten att läkarna styckat hennes döda kropp under eller i anslutning till pingsthelgen 1984. Styckningen som sådan utgjorde ett brott mot så kallad griftefrid, men det brottet var redan preskriberat och läkarna var heller inte åtalade för det.

Läs mer...
Kommentarer
Kommentar av William Harford från Sverige den den 20 september 2005 kl 23:12 - IP Logged
Se http://catrinedacosta.blogspot.com
Enligt nu gällande lagstiftning är det mindre än fyra år tills mordet på Catrine Da Costa sommaren 1984 preskriberas. Kommer den egentliga sanningen att uppdagas och kommer någon/några att lagföras innan tiden har runnit ut? Än finns det hopp om att rättvisa kan komma att skipas. Om så himlen faller ner...

Kommentar av Camilla från Sverige den den 17 mars 2004 kl 15:20 - IP Logged
Jag tror att Catrine da Costa hade varit glad om hennes öde varit lika lindrigt som ditt. Vad denna artikel har och göra med whiplash anar jag inte. Hoppas du sover riktigt illa!!!


*Anger obligatoriska fält
Namn*:
Land*:
E-mail:
  Bold Italic Underline Emoticon Smilies
Kommentar*:
(max. 500 tecken)
Teckenräknare: