SkadePortalen / WhiplashInfo

[Hem] [About WhiplashInfo] [Advokater och jurister] [Behöver Du hjälp?] [Bloggen] [Försäkring] [Hjälp-Forum] [Innehåll] [Juridik] [Behöver du juridisk hjälp?] [Länkar] [Läsvärt] [Om WhiplashInfo] [Samhällsstöd] [Whiplash] [Övrigt]


 
Visa alla inlägg

Öppet brev till socialminister Lars Engqvist - den 5 april 2003 kl 09:26
Hej Lars,
För tre och ett halvt år sedan bröt jag nacken i en bilolycka och blev förlamad från huvudet och ner. Trots att jag är färdigbehandlad får jag inte komma hem.

Nu ligger jag på en vårdavdelning för sjuka åldringar och känner mig som en grönsak lagd till förvaring.

Jag är 32 år, har fru och två söner, ett handikappanpassat hem och en handikappanpassad bil som bara står och kostar pengar.

Det enda jag vill är att komma hem och leva ett så normalt liv som möjligt. Tror samhället att jag krockade med flit? Det känns som om samhället tycker att jag får skylla mig själv.

Tycker du som socialminister det är rimligt att jag ska leva på sjukhus och dela rum med sjuka åldringar? Två av mina rumskamrater har dött med två veckors mellanrum.

Enda gången jag kommer upp ur sängen är när jag ska duscha. Det får jag göra en gång i veckan. Resten av tiden ligger jag och stirrar upp i taket.

Är det till detta läkarna räddade mitt liv? Ska det fortsätta så här vill jag själv bestämma om jag ska fortsätta leva eller inte.

Vad kan du som socialminister göra för att ge mig ett värdigt liv?

Vänliga hälsningar
Joakim Alpgård
Kommentarer
Kommentar av Ricardo från Sverige den den 24 januari 2006 kl 20:29 - IP Logged
Jag förstår att det svenska vårdryktet håller på att gå åt pipsvängen har själv jobbat ett par år nu inom vården och att se dessa kvinnliga cheferna fjäska för dem som sitter högre gör att inget händer, slopa alla förbannade mellan chefer låt folket ha mer möjlighet att säga ifrån låt folket få bestämma, skulle det vara så, så skulle inte nedskärningar finnas på så viktiga positioner som vård o skola!!!!! SKÄRP er

Kommentar av Emelie från Sverige den den 23 januari 2006 kl 18:10 - IP Logged
Såg dokumentären igår om " Jocke hette Sussis man " . Det är helt förfärligt att se sjukvården i sverige såhär . Vill bara säga att Sussi du harvarit så stark . Jag kan inte förstå mig på . Min pappa ligger sådär fast utan medvetande . Det är hemskt att se någon man älskar bli liggandes eller svårt sjuk . / MVH Emelie ..

Kommentar av jossan från Sverige den den 23 januari 2006 kl 17:51 - IP Logged
Såg dokumentären i går om "Jocke o Sussie" blev fruktansvärt berörd...
-Helt otroligt o skrämmande hur dom här stackars människorna blir utsatt för Sveriges EJ FUNGERANDE system-byråkrati....
-har hn inte fått "straff" tillräckligt med o bli förlamad...??
-utan Sveriges Landsting,Kommun mm måste straffa dom ytterligare...??
-Mina tankar går till Jock,Sussie och annhöriga...
/Jossan

Kommentar av Thomas Settergren från Danmark den den 11 juni 2004 kl 17:34 - IP Logged
Jeg er selv kørestolsbruger og spastiker. Bor i egen lejlighed personlig hjælpere. Mit liv kan også nogle gange føles uden mening men man har kun det her ene liv, så skynd dig at få det bedste ud af det, dit liv er ikke slut, det er bare under nye omstændigheder. Omstændigheder Sussi og ikke mindst du Joakim må lære at acceptere for at komme videre. Du har en vidunderlig en pige og kone i Sussi, og hun vil gøre alt for at I kan få et liv sammen, så vær taknemlig for hende

Kommentar av Torben från Danmark den den 6 maj 2004 kl 14:10 - IP Logged
Hvad er sket i mellemtiden? Er Joakim kommet hjem? Dokumentaren er snart et år gammel...
Nok har Joakim gjort en uansvarlig handling, men derfor kan sundhedsvæsnet ikke tillade sig at give en så uværdig behandling. Utroligt at ingen i det offentlige vil tage et ansvar.
Det lugter langt væk af kassetænkning.

Kommentar av Eva Mehlum från Norway den den 4 april 2004 kl 15:43 - IP Logged
Kan ikke si at jeg fullt ut forstår hva dere går gjennom, for det er det vel ingen som kan si - men jeg KAN si at jeg beundrer dere begge for den styrken dere utviser. Den GRENSELØSE følelsesmessige ørkenen de styrende i deres kommune forviser dere til er ikke noe annet enn IDIOTISK!
Håper dere snart får det vi alle ellers tar som en selvfølge - nemlig ET NORMALT LIV uavhengig av fysiske begrensninger!
Stå på - vi er MANGE som følger med og støtter dere!
Hilsen Eva

Kommentar av Fredrik från Sverige den den 8 december 2003 kl 22:58 - IP Logged
Jag tycker annorlunda. Han kör ca 180 km/t på en 90-väg, har inget bilbälte och klockan är 4 på morgonen. Dessutom så får han assistenter i hemmet men familjen behandlar dom illa och de slutar. Kanske bra att nån ger en balanserad version...

Kommentar av Kiki från Sverige den den 27 oktober 2003 kl 00:58 - IP Logged
Jag blev väldigt berörd och ledsen när jag såg dokumentären. Och känner så oerhört starkt med er...jag har själv varit i Sussis situation. Samtidigt är det underbart att se kärleken och livsviljan som ändå finns kvar, mot alla odds - detta kan ingen ta ifrån er, ingen jävla idiotkommun i världen. Jag sänder er all min omtanke! Det är människor som ni som gör världen till en bättre plats! Vänligen, Kiki

Kommentar av Lena från Finland den den 25 oktober 2003 kl 16:26 - IP Logged
Såg dokumentären och har tänkt på Jocke och Sussie sedan dess. Jag och min man är i samma ålder och jag antar att den här historien fick mig att tänka till ordentligt. det har ju hänt att man själv har gjort likadana bilfärder. Eller med snöskoter, motorcykel eller båt.. Jag vill bara säga att jag känner otroligt mycket med er. Ni förtjänar allt gott. Önskar man kunde frambringa mirakel. Kramar från Österbotten.

Kommentar av Åsa från Sverige den den 23 oktober 2003 kl 18:32 - IP Logged
Igår kväll såg jag dokumentären:"Jocke heter Sussies man". Jag blev enormt tagen över vilken kämparglöd Sussie och Jocke har och i samma stund blev jag mycket upprörd över hur den svenska vården fungerar på vissa ställen. Tänk att det ska behöva gå så långt innan man får den hjälp man är berättigad till. Jag är mäkta inponerad av er Jocke och Sussie. Jag hoppas att ni kommer att få det toppentoppen nu när kommunen äntligen "bjuder" till.
Keep up the good spirit!!!/Åsa

Kommentar av Sören från Sverige den den 23 oktober 2003 kl 17:58 - IP Logged
Såg just klart sändingen på tv2.
Visst är det härligt me' byråkrater.
Kunde inte låta bli att tänka på en sekvens i "Monty Python" filmen, "Life of Brian".
"Detta kräver omedelbar diskussion"
En rolig kommentar i filmen, men när det blir verklighet vill man bara leta upp en nån av dessa jävlar som sitter och håvar hem en månadslön motsvarande fyra personliga assistenter och kräkas ner för nacken på'n.
Give'em hell, jocke och Susanne.

Kommentar av Lasse från Sverige den den 23 oktober 2003 kl 09:08 - IP Logged
Mest skrämmande att se att svensk sjukvård inte kommit längre än så här på drygt 30 år, min styvfar råkade då ut för en liknande olycka och blev liggande flera år på en geriatrisk avdelning med mycket gamla och sjuka patienter. Det har med andra ord inte skett någon praktisk förbättring av eftervården på 30 år...
Stort tack till Jocke och hans fru som visade på ett enormt problem och som höll stilen rakt igenom, trots det öde som drabbade dom i deras ungdom. Stå på er!:)

Kommentar av Maria Söderqvist från Sverige den den 22 oktober 2003 kl 21:15 - IP Logged
Detta är vad som händer i vårat land som är så bra! Undrar om det inte vore på sin plats att införa prestations löner i kommunala och statliga tjänster,då menar jag inte gräsrötterna utan de som kommit ur rotsystemet, som sitter och bestämmer om våra surt förvärvade skattepengar.Jag vill bara säga en sak till Jocke och Sussi.SLUTA ALDRIG KÄMPA. Hälsningar Maria

Kommentar av Paula från Sverige den den 20 oktober 2003 kl 22:25 - IP Logged
absolut förj*t! Jocke är en underbart go kille, en fajter dessutom, annars hade han lagt av för länge sedan. Nu är det på G iaf att han ska få komma hem. Jag kommer att jobba med honom.

Kommentar av Ove från Sverige den den 24 september 2003 kl 20:18 - IP Logged
Förjävligt!
Maila gärna, så kanske jag kan göra nån nytta?
Mvh
Ove


*Anger obligatoriska fält
Namn*:
Land*:
E-mail:
  Bold Italic Underline Emoticon Smilies
Kommentar*:
(max. 500 tecken)
Teckenräknare: