SkadePortalen / WhiplashInfo

[Hem] [About WhiplashInfo] [Advokater och jurister] [Behöver Du hjälp?] [Bloggen] [Försäkring] [Hjälp-Forum] [Innehåll] [Juridik] [Behöver du juridisk hjälp?] [Länkar] [Läsvärt] [Om WhiplashInfo] [Samhällsstöd] [Whiplash] [Övrigt]


 
Visa alla inlägg

EU-kampanj om rättigheter vid diskriminering - den 23 juni 2003 kl 12:45
(IP/03/840) Bara en av tre EU-medborgare känner till sina rättigheter vid diskriminering på grund av ras, religion, ålder, funktionshinder eller sexuell läggning. Det avslöjar en ny Eurobarometerundersökning om diskriminering. Merparten anser att diskriminering kan hindra någon från att få ett jobb trots meriter som är likvärdiga med andra sökandes. De flesta är emot diskriminering i alla former, men tror att många andra handlar diskriminerande, framförallt mot personer från etniska minoriteter. I Sverige hade så många som en tredjedel, 31 procent, varit vittne till att någon diskriminerats, jämfört med EU-genomsnittet på 22 procent.

För att öka kunskapen om rättigheter vid diskriminering startade kommissionen i går, tisdag, en femårig kampanj mot diskriminering. Under de kommande månaderna kommer nationella grupper att planera aktiviteter baserade på EU:s direktiv om likabehandling från 2000.

Läs mer...
Kommentarer

*Anger obligatoriska fält
Namn*:
Land*:
E-mail:
  Bold Italic Underline Emoticon Smilies
Kommentar*:
(max. 500 tecken)
Teckenräknare: