SkadePortalen / WhiplashInfo

[Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Som man frågar får man svar

Expressens Victoria Enqvist följde upp artikeln "De väcker dig med falsklarm" genom att intervjua professor Sören Holmberg som forskar i opinionsbildning.

SIFO frågade 1000 personer i en av Cederroth beställd undersökning bland annat följande:

"Har du någonsin haft problem med sömnen?"

-Självklart svarar man ja, säger professor Sören Holmberg enligt Expressen.

"Över två miljoner sover dåligt" larmade Dagens Nyheter i en rubrik med hänvisning till den aktuella SIFO undersökningen.

Enligt Expressen hade 32% svarat "ja" eller "periodvis" på frågan "Har du någonsin haft problem med sömnen?"

- Vem svarar nej på en sådan fråga? undrar professor Sören Holmberg enligt Expressen. - De allra flesta har väl haft sömnproblem någon natt i sitt liv. Det är mer häpnadsväckande att 68% säger att de aldrig någonsin haft några sömnproblem, säger professor Sören Holmberg enligt Expressen.

- Det är vanligt att intressegrupper och företag beställer undersökningar som visar sig gagna deras intressen, säger professor Sören Holmberg enligt Expressen.

Ser du det som ett problem, frågade expressen professor Sören Holmberg.

- Det finns alltid en risk att rika och mäktiga aktörer ytterligare stärker sin makt, svarade professor Holmberg, enligt Expressen.

Expressen frågade då professor Holmberg hur vi påverkas av SIFO-undersökningen om vår sömn.

Han svarade att det alltid finns en risk att vi och beslutsfattare får för oss att sömnen är ett stort samhällsproblem, alltså att vi måste ge mer resurser till forskning om sömn, satsa på sömnmedel - vilket gynnar företaget som beställt undersökningen.

Om detta stämmer så torde det analogt vara uppenbart att detta även skulle gynna professor Torbjörn Åkerstedts egen forskningsverksamhet - i alla fall om undersökningen skulle leda till att han erhöll mer resurser för att lösa detta stora samhällsproblem med den dåliga sömnen.

Hosted by    Binero AB       Skyddas av ESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.