SkadePortalen / WhiplashInfo

[Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Så tänker en försäkringsläkare

Jag satt och kontrollerade hyperlänkar när jag av en händelse stötte på en debatt i Läkartidningen n nr 47 2007 volym 104 sidan 3560.

Debatten var föranledd av en rapport om nya riktlinjer för hjärnskakning och idrott presenterades under Klinik och Vetenskap i Läkartidningen  nr 16 2007 volym 104, sidan 1220. Försäkringsläkarna Jorma Styf och Eddy Holmgren vid Försäkringskassan skrev ett debattinlägg med rubriken Hjärnvila passiviserande vid hjärnskakning?

Jorma Styf blev uppmärksammad när han tillsammans med Artur Tennebaum sågades jäms med fotknölarna av ett tiotal svenska specialsiter och forskare då de två herrarna på Försäkringskassans uppdrag publicerade den famösa "debattskriften" Besvär efter stukad halsrygg. Därefter fick bl.a. Jorma Styf ordentligt på moppe efter att ha publicerat ett nytt försäkringsmedicinskat verktyg som skulle ge stöd vid bedömning av samband. Artikeln hette Svårt värdera sena besvär efter distorsion av halsryggen.

Ja, det är svårt att värdera sena besvär ­efter distorsion av halsryggen! Men …, svarade Olle Bunketorp, Malin Lindh och Hans Westergren.


 

Hosted by    Binero AB       Skyddas av ESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.