SkadePortalen / WhiplashInfo

[Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Thomas Bodström vill inte stärka skadades rättsläge

Tisdagen den 2 november 2004 besökte Thomas Bodström Nyköping.

En av punkterna på hans program var ett öppet möte. Jag tog med mig mitt kombinerade fickminne och konferensinspelare (Olympus DS-2000) och gick dit.

Slående var hur få frågor med substans som ställdes till Bodström vid detta öppna möte.

Sammanfattningsvis vill inte Thomas Bodström stärka de skadades rättsläge. Han vill inte medverka till höjda beloppsgränser i rättsskyddet.

Hela mötet spelades in och nedan kan ni lyssna på några frågor och svar. Det är sk mp3 filer som kan avlyssnas via din webbläsare. Det finns ett bakgrundsbrus som jag inte är kunnig nog att ta bort, tyvärr. Olympusen låg på ett bord bredvid Thomas Bodström. Lokalen tog ca 150 personer, och saknade mikrofoner. Därför hörs frågeställarna betydligt svagare än Thomas Bodström.

På detta möte frågade jag Thomas Bodström några frågor angående rättshjälp och rättsskydd. Det blev lite diskussion mellan Bodström och mig kring detta.

Jag uppfattar Thomas Bodströms svar så att han inte har det minsta intresse av att stärka de skadades rättsläge gentemot bolagen. Däremot kunde han möjligen tänka sig att titta närmare på rättsskyddsförsäkringarnas max-belopp.

Han berättade att han i sitt yrke som advokat hade en kollega som arbetade mycket med att företräda personskadade.

Inledningsvis frågade jag om den remiss han samma dag avsänt till Lagrådet avseende kvaliteten på rättsintyg, dvs de intyg som bl.a. används för att styrka brottsoffers skador. Thomas Bodström vill avsevärt höja kvaliteten på rättsintygen för att bättre kunna ta till vara brottsoffrens intressen.

Frågan och hans svar är intressanta för all de som har behov att medicinskt kunna styrka skador, alltså så även trafik- och andra personskadade.

Lyssna här på frågan och Thomas Bodströms svar!

Nästa fråga ställdes av Monika Krusell som skadades av en nedfallande istapp. Hon frågade om rättsskyddets nivå samt att de som för talan och förlorar blir skyldig att ersätta försäkringsbolagen för alla kostnader för tvisten

Lyssna här på frågan och Thomas Bodströms svar!

Jag frågade om rättshjälp mot bakgrund av Europafördragets 6 resp 13 artiklar.

Lyssna här på frågan och Thomas Bodströms svar!

En dam i publiken tog upp rättslösheten efter min och Monika Krusells diskussion med Bodström. Hon tyckte det var förfärligt!

Lyssna här på damens fråga och Thomas Bodströms svar

Tomas Alsbro

7 november 2004

Hosted by    Binero AB       Skyddas av ESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.