SkadePortalen / WhiplashInfo

[Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Kvinnor drabbas oftare än män av whiplashskador

Risken för en kvinna att få en whiplashskada är dubbelt så stor som för en man. Det visar en sammanställning av internationella forskningsresultat som gjorts av forskare vid Chalmers för Vägverkets räkning.

Kvinnor drabbas värre än män då det utsätts för samma krafter som orsakar skador.

Forskningen är på den här punkten helt entydig. Oavsett var i världen rapporterna kommer ifrån och oavsett längd, vikt eller ålder så får kvinnor större skador än män då fordonet blir påkört bakifrån och risken för whiplashskada, eller pisksnärtskada uppstår.

Att det förhåller sig på det här viset har länge anats, men vid en sammanställning av en mängd fakta kring trafikolyckor runt om i världen som trafiksäkerhetsforskare Astrid Linder vid Chalmers tekniska högskola har gjort, framstår bilden klar och tydlig.

- Det är förvånande att så lite har gjorts på det här området, säger Astrid Linder och pekar också på det faktum att alla krockdockor som idag används som norm representerar en genomsnittlig man. Det betyder att kvinnorna drabbas hårdare av skador än vad forskningen med krockdockor hittills har visat.

Uppdaterad 5 maj 2000

Hosted by   Binero AB      Skyddas avESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.