Curt Rådström

Curt Rådström var journalist och författaren till bl.a. boken Fallet Ingrid, som gavs ut 1979. Tyvärr går det inte längre att få tag i boken och något nytryck är inte aktuellt.

Han var den som först uppmärksammade och avslöjade den svenska försäkringsbranschen som en cynisk manipulerande och bedräglig bransch.

Curt arbetade vid Expressen under 1970- och 80 talet och avslöjade i reportage efter reportage hur försäkringsbranschen inte drog sig en sekund för att begå brott mot sina egna publika och officiella regler och lura skadade som behövda använda sin försäkring.

Curt Rådström föddes den 11 juli 1926 och avled den 21 mars 2004, saknad av inte endast familj och vänner. Han är enormt saknad av alla de som drabbats av försäkringsbolagens skaderegleringar, för tyvärr är situationen för de trafikskadade än värre idag än för 30 år sedan.

Curt Rådström var en av de orädda och engagerade journalister som bidrog till att Expressen på den tiden kunde kallas "En tidning med Sting". Ingen har tyvärr axlat Curts mantel och fortsatt hans journalistiska gärning.

1979 tilldelades Curt det Stora Journalistpriset

Curts arbete för de trafikskadade ledde till en ny lag - "Lex Rådström"

Boken Fallet Ingrid går inte längre att få tag på i handeln - annat än möjligen i något antikvariat.

Curts familj delade hans intresse för rättvisa och har lämnat sitt medgivande till WhiplashInfo att publicera boken på WhiplashInfo. På så sätt kan Curts gärning för de trafikskadade leva vidare.

Tyvärr har ingenting hänt sedan Curt i Expressen avslöjade försäkringsbranschens lurendrejeri. De hanterar än i dag trafikskadade med samma fasoner. Riksdag och regering vet om detta men har valt att inget göra. Regeringen har ägarintressen i försäkringsbranschen genom bl.a. Folksam.

Läs boken här på WhiplashInfo!