"Till Svenska försäkringsmyndigheter"

Kurt V Gold M.D., P. C
Board Certified Physical Medicine & Rehabilitation

020610

Svenska försäkringsmyndigheter

Till vederbörande

Frk Hedman är nu 36 år, och den 3 december 1999 var hon inblandad i en allvarlig bilolycka. Hon ådrog sig nackskador, för vilka hon fick olika slag av behandling lokalt, men var fortfarande svårt rörelsehindrad och oförmögen att arbeta. Hon hade dagligen tagit sex Tramadol, fyra Naprosyn, och åtta Paracetamol, med begränsad smärtlindring. På en smärtskala mellan 1 och 10 där 10 är det värsta möjliga, beskrev hon den ständiga smärtan vara mellan 6 och 10, vilket var ett hinder för sömn, rörlighet, kroppshållning och vardagslivets aktiviteter.

Hon träffade Dr Åke Nyström I november i fjol och upplevde ypperlig smärtlindring när ett begränsat område bedövades, vilket tydde på att muskelsmärtan, trapezius myalgia, var lokalt begränsad. För sex dagar sedan genomgick hon en definitiv operation som bestod av mycket begränsat kirurgiskt ingrepp, myofacial release, medan patienten var vaken och kunde tala om var skadan fanns. Hon upplevde dramatisk smärtlindring under ingreppet och att nackens rörlighet var helt och omedelbart återställd efter operationen.

Hon är fortfarande helt smärtfri och äter inga smärtmediciner. Hon har inte haft återfall av de tidigare dagligen återkommande huvudvärken. Hon tränar igen (lyfter mattor etc) och Dr Nyström anlitade mig för att hjälpa övertyga henne att hon måste ta det lugnt tills de yttre såren har läkt tillräckligt (10-14 dagar).

Vi har sett hundratals patienter med liknande besvär, och vi är entusiastiska över Dr Nyströms arbete. Denna typ av lyckade resultat för patienter med kronisk focal myalgias betyder en dramatisk ökning av antalet patienter som kan återgå till arbetet och enorma kostnadsbesparingar, generellt. Mot bakgrund av Dr Nyströms utbildning och tillvägagångssätt, anser jag att dessa framsteg beror på en svensk metod som praktiseras i amerikansk miljö. Denna metod är s tydligt överlägsen konventionella metoder, att den måste ses för att man skall kunna tro på den.

Ni kommer att bli positivt överraskade. Låt gärna någon av era lokala läkare åter undersöka Frk Hedman när hon kommer hem. Och tveka inte att kontakta mig ifall jag kunde vara till ytterligare hjälp.

Kurt V. Gold, M.D.
KVG:km

7822 Wakleley Plaza Omaha, Nebraska 68114 Tel: 402-933-2016/Fax: 402-393-8369