SkadePortalen / WhiplashInfo

[Hem] [About WhiplashInfo] [Advokater och jurister] [Behöver Du hjälp?] [Bloggen] [Försäkring] [Hjälp-Forum] [Innehåll] [Juridik] [Behöver du juridisk hjälp?] [Länkar] [Läsvärt] [Om WhiplashInfo] [Samhällsstöd] [Whiplash] [Övrigt]


 
Visa alla inlägg

OM dagarna om WAD - Wednesday, September 7, 2005 kl 11:56
Svensk Förening för Ortopedisk Medicin och Sektionen för Ortopedisk Manuell Terapi

OM-dagen den 30 september 2005
Vad är WAD i praktiken


I juni presenterades vad Whiplashkommissionen kommit fram till i sin rapport ”Diagnostik och tidigt omhändertagande av Whiplashskador”, nu kommer del II !

Kom och lyssna till erfarna kliniker och forskare med spetskompetens inom området som visar HUR du undersöer nacken kliniskt, som visar ATT du kan träna nackfunktion, som berättar VAD som händer med muskulaturen, som ANALYSERAR smärtteckningar…

OM-dagens föreläsare ger DIG uppdaterad kunskap och konkreta tips!

08:00-08:30 Samling och registrering, föreläsningssalen Svenska Läkaresällskapet.

Ingemar Söderlund specialist i internmedicin och företagshälsovård samt huvudlärare i Ortopedisk Medicin visar hur en medicinsk funktionsbedömning går till. Under en patientdemonstration får du en fullständig genomgång av en nackunderöning och du har chansen att ställa frågor direkt.

10:00-10:30 Förmiddagsfika
Catharina Bexander Sjukgymnast/doktorand, specialist och lärare OMT genomför även hon en patientdemonstration. Du kommer att få se de senaste evidensbaserade forskningsrönen praktiseras så som det görs på behandlingsrummet, i träningssalen och vid egenträning i form av hembehandling.

12:00-13:00 Gemensam lunch och i anslutning till den talar Bengt Johansson, tidigare ordförande i SFOM, om hur den ideala försäkringen avseende nackskador skulle kunna se ut.

13:00-14:30 Christer Malm är docent vid The Muscle Research Group vid Umeå Universitet. Han var en särskilt uppskattad talare på kongressen i OMT/OM för några år sedan och han har lovat att förmedla absolut ”senaste nytt på muskelfronten” om vad som händer i muskulaturen vid smärta, träning etc.

14:30-15:00 Eftermiddagsfika

15:00-16:30 Margareta Myrenberg magisterexamen i sjukgymnastik talar om värdet av smärtteckningar – ett underskattat instrument för öad förståelse av patientens smärtupplevelse och tillika hjälp i valet av undersönings- och behandlingsstrategi. Om du har en smärtteckning du vill ha analyserad så ta en kopia på OH-film och ta med till OM-dagen, det gäller både övre och nedre kroppshalvan.

16:30-16:45 Avslutningsord


Kostnader: Medlemmar i OMT-sektionen och SFOM betalar 1700kr andra deltagare 1900kr, moms tillkommer på samtliga priser. För- och eftermiddagsfika samt lunch ingår i priset.

Lokal: Svenska Läkaresällskapet Klara Östra kyrkogata 10, Stockholm. (vägbeskrivning www.svls.se)

Frågor och Anmälan: Kontakta Whiplash Info
Kommentarer
Kommentar av Tomas Alsbro, WhiplashInfo.se från Sverige den Sunday, April 2, 2006 kl 09:25 - IP Logged
Svar till LizHolmgren: Trots att jag var närvrande vet jag faktiskt inte. Du får försöa få kontakt med henne.
/ Tomas Alsbro

Kommentar av lotta wikström,sjukgymnast från Sverige den Saturday, April 1, 2006 kl 17:39 - IP Logged
Planeras fler utbildningsdagar eller seminarier om Whiplashkomissionens riktlinjer eller i nationella vårdprogram för WAD?
mvh Lotta Wikström

Kommentar av LizHolmgren från Sverige den Thursday, March 23, 2006 kl 15:52 - IP Logged
Hej, detta brev gäller OM dagarna om WAD - den 7 september 2005.
Jag skulle vilja veta var Margareta Myrenberg skrivit sin magisteruppsats om smärtteckningar
hälsningar Liz Holmgren


*Anger obligatoriska fält
Namn*:
Land*:
E-mail:
  Bold Italic Underline Emoticon Smilies
Kommentar*:
(max. 500 tecken)
Teckenräknare: