SkadePortalen / WhiplashInfo

[Hem] [About WhiplashInfo] [Advokater och jurister] [Behöver Du hjälp?] [Bloggen] [Försäkring] [Hjälp-Forum] [Innehåll] [Juridik] [Behöver du juridisk hjälp?] [Länkar] [Läsvärt] [Om WhiplashInfo] [Samhällsstöd] [Whiplash] [Övrigt]

Google

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

Avkoppling och rekreation

En grundförutsättning för att överhuvudtaget kunna bedriva någon form av rehabilitation är att man kan befinna sig i någon form av grundläggande harmoni.

De flesta av oss som lider av olika former av smärta borde ges möjligheter att försvinna ett tag - försvinna bort från vardagens rum och tid in i en bubbla av lugn och ro. Få tid, plats och utrymme att endast ägna oss åt oss själva. Ingen  oro, stress och krav.

Hur många som har fått chansen har inte upplevt att smärtor dämpas - lindras när de fått möjlighet att åka bort från vardagens rum och tid?

Tidigare åkte min hustru och jag bort en kortweekend varje sommar. Vi tog in på ett härligt hotell och försvann bort från vardagen några dygn. Blev uppassade, lade i från oss alla våra klockor. Vi tog kortare promenader och satte oss sedan till dukade bord med läckerheter från när och fjärran. Härligt. Vi blev masserade, badade i bubbelpooler, bastade och njöt.

Denna lyxiga avkoppling var värd sin vikt i guld för oss. Vi levde i veckor på detta. Upplevelsen av smärta dämpades och gav utrymme för aktiviteter som vi inte haft en möjlighet till annars. Vi upplevde oss starkare och vitalare än någonsin.

Avkoppling och rekreation är oerhört viktigt för oss för att kunna må bättre. Det är en livskvalitet som alla smärtskadade borde få ta del av. Det är smärtlindring i kombination med upplevelse.