SkadePortalen / WhiplashInfo

Hem ] Upp ] About WhiplashInfo ] Behöver Du hjälp? ] Försäkring ] Juridik och Juristhjälp ] Läsvärt ] Om WhiplashInfo ] Skadereglering - Inledning ] Whiplash - pisksnärt - nakkesleng ] Övrigt på WhiplashInfo ] [Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Hem
Upp

SUV eller vanlig bil?

En lagom stor SUV bil (exempelvis Volvo XC60 eller BMW X3 ) är att föredra - i alla fall för mig.

Mina funktionsproblem och skador i nacke och ländrygg innebär att det är betydligt lindrigare och lättare att sätta ned rumpan i förhållandevis rätt höjd, än att behöva krypa ihop och tvingas böja mig ned för att nå stolen.

Det är ett av flera skäl till varför jag föredrar en SUV framför en vanlig mindre bil..

Många som har rygg- eller nackproblem upplever, såsom jag gör, svårigheter att ta sig in i och sätta sig i en vanlig bil eftersom de ofta är

  • för låga för att överhuvudtaget ta sig in i och ur bilen utan ökad smärta

  • för trånga i instegen

  • för trånga för att fungera bekvämt och så smärtfritt som möjligt.

Argumentet att SUV:arna är svåra att fickparkera, eller nyttja i stadstrafik anser jag inte håller idag. De allra flesta moderna bilar har backvarningssystem som varnar för hinder bakom bilen när man backar eller fickparkerar. De mest funktionella backvarningssystemen har dessutom video som på en skärm i instrumentpanelen visar utrymmet bakom bilen. Allt fler bilar går idag även att utrusta med parkeringsassistans.

De moderna servostyrningarna i kombination med automatväxlad växellåda underlättar radikalt att framföra lite större bilar även på trängre gator i stadsmiljö.

I mitt och äger fördelarna med en SUV över i vågskålen. Jag har ofta svårt för att överhuvudtaget åka i en mindre bil. Volvo XC60 storlek är gränsen för min del. Av bilarna i Volvos 70-serie föredrar jag helst XC70 modellen bl.a. pga.  av att den är högre än de andra 70-modellerna.

För min del är framkomligheten genom 4-hjulsdriften också en stor trygghet. Skulle jag fastna i gyttja, sand eller snö, så måste jag få hjälp av andra.

Hem ] Upp ]

Hosted by    Binero AB       Skyddas av ESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.