SkadePortalen / WhiplashInfo

Hem ] Upp ] About WhiplashInfo ] Behöver Du hjälp? ] Försäkring ] Juridik och Juristhjälp ] Läsvärt ] Om WhiplashInfo ] Skadereglering - Inledning ] Whiplash - pisksnärt - nakkesleng ] Övrigt på WhiplashInfo ] [Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Hem
Upp
Etik & Moral
Försäkringsläkare utsedd till sakkunnig
Läkare
Försäkringsläkaren Rickard Tegnér
Varning för Trygg-Hansa och Länsförsäkringar

Läkare

Dessa sidor behandla ämnet läkare ur whiplashskadades erfarenheter.

Kompetens viktig

Det är viktigt för de som råkat ut för whiplashtrauma att komma till rätt läkare - en läkare som är insatt i problembilderna som möter whiplashdrabbade. 

De flesta whiplashskadade som pga skadan fått bestående funktionsnedsättningar råkar för eller senare ut för såväl Försäkringskassans som försäkringsbolagets egna läkare. Det kan ofta utgöra en chock för den skadedrabbade, som riskerar att lämna spår för resten av livet. Förtroendet för läkarkåren risker också att för alltid gå förlorat.

Många av oss whiplash skadade har mötts av besked från försäkringsläkare (i olika utlåtanden) att vi

  • inte har någon whiplashskada

  • lider av psykosociala problem

  • lider av konkurrerande skador - eller sjukdomstillstånd.

  • lider av ränteneuroser

  • det minsann finns en Lettisk och en Kanadensisk studie som visade att "där inte finns några whiplashskadade. Whiplash är en försäkringsrelaterad skada."

Inom området whiplash pågår en intensiv forskning runt om i världen, och dessa forskare möts med jämna mellanrum i olika konferenser för att utbyta kunskap och erfarenheter.

I Sverige har vi flera forskare som ägnat sig åt whiplash. En av dem är dr Gunilla Bring. Hon har bl.a. skrivit en avhandling med titeln "Whiplashrelaterade skador och följdtillstånd - Biomedicinska aspekter på ett mångfacetterat problem".

Vi har med benäget godkännande från RTP fått tillstånd att här publicera en intervjuartikel från RTPs medlemstidning LIV, där dr Bring beskriver sina erfarenheter från en whiplashkongress i Vancouver, Kanada. Den kan Du läsa här!

Vidare bör Du läsa ett debattinlägg i DN som handlar om Försäkringskassan och deras läkare. Vem har glömt bort den berömda kvinnliga försäkringsläkaren i Västmanland som ansåg att ingen var för sjuk för att arbeta!

Beträffande WAD klassificeringen så sågas många av de studier som refereras till av prof. Michael D. Freeman. Läs gärna "Whiplash Associated Disorders (WAD) - Redefining Whiplash and its Management" by the Quebec Task Force: A Critical Evaluation

Michael Freeman medverkar i Brännpunkt Whiplash Seminariumet i Örebro 24 - 26 oktober 2005

Hem ] Upp ]

Hosted by    Binero AB       Skyddas av ESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.