SkadePortalen / WhiplashInfo

Hem ] Upp ] About WhiplashInfo ] Behöver Du hjälp? ] Försäkring ] Juridik och Juristhjälp ] Om WhiplashInfo ] Skadereglering - Inledning ] Whiplash - pisksnärt - nakkesleng ] Övrigt på WhiplashInfo ] [Bloggen] [Här kan du ställa frågor och läsa svar på det mesta om whiplash/pisksnärt]

Google

 

 

Sök på hela Webben

Sök på Whiplash Info

 

Hem
Upp
Att leva med smärta
Communicating Justice Providing Legitimacy
Forskning till Salu
Försäkringsmedicin - Lärobok
Kausalitet
Låsningar och lösningar i svenskt arbetsliv
När livet tog en annan väg
Om Arvodkaterna
Personskadehandboken
Rehabilitering: från tyst kunskap till profession
Ruinmakarna
Rångivarna
Rättssäkerhet inom socialrätten
Shamanens Sång
Skadad i trafiken
Skambankerna
Skrik, suckar och sidointriger
Smerter - en lærebog
Stigfinnaren
Sverige som rättstat
Tjuvarnas Marknad
Trafikmedicin för socialtjänsten
Trafikskadelagen
Ut ur dimman

Ruinmakarna

Boken kom ut 2002 och är på 218 sidor.
Författare: Lars Ohlson, Förlaget 4 November

Ruinmakare = sådana som berikar sig själva genom att ruinera andra

Jag tror att jag kommer att få sparken för det här, sa börsmäklaren Leo Bäckfeldt på Erik Penser Fondkommission till en av de kunder han höll på att ruinera. Men trots att Leo Bäckfeldt hade avslöjats med otillåtna optionsaffärer, backades han i flera månader upp av Pensers vd Fredrik Gottlieb. Om avslöjandet av Leo Bäckfeldt och fyra kunders kamp för att få tillbaka sina pengar handlar den första delen av boken.

Hyllad av affärstidningarna - men en katastrof för många av sina kunder. I april 2002 lyckades Carnegie rekommendera köp av 91 aktier som alla föll i värde under de närmaste 6 månaderna. Och medan många av Carnegies 40.000 kunder fått se sina förmögenheter och besparingar försvinna, har firmans anställda kunnat kvittera ut mångmiljonlöner. Om detta handlar bokens andra del.

Författaren Lars Ohlson bevakar såväl marknaden som dess ruinmakare i det dagliga börsbrevet Stock Letter. Några utdrag ur hans brev utgör bokens tredje del: Ruinmakare i Sverige och ute i världen.

---------------------

Jag har tagit med denna bok för att jag tycker att den har många paralleller och likheter med hur banker och (deras) försäkringsbolagen agerat och agerar än idag.

Som kund i försäkringsbolag och banker är du lika utsatt som de kunder och kundförhållanden som Lars Ohlson beskriver i boken. Någon kontroll eller certifiering av bank- och försäkringsförsäljarna existerar inte. Deras uppgift är enligt min uppfattning att i första hand sälja de produkter som lönar sig bäst för banken/försäkringsbolaget, i andra hand det som du som kund bäst behöver.


Ruinmakarna

Jag beställer härmed Ruinmakarna.

(De uppgifter som nedan markerats med * är obligatoriska )

Antal *    á 199 kr inkl moms och porto

Namn *
Postadress *
Postnr *
Ort *
Telefon,  bostad *
Telefon, arbete
Fax
E-postadress *

Beställningsvillkor

WhiplashInfo förmedlar litteratur/studier och avhandlingar inom problemområdena personskador/trafikskador och närliggande intresseområden. Efter att beställningen kommit in till WhiplashInfo sänds den vidare till respektive författare/förlag som sänder dig boken. Du får då också besked om hur betalningen skall ske.

Hem ] Upp ]

Hosted by    Binero AB       Skyddas av ESET Smart Security

Copyright © 2001-2011 Tomas Alsbro, Whiplash Info. All rights reserved.